• El Partit de la Nació Occitana recolza la lluita dels agricultors

    Els agricultors es manifesten per tota França, però especialment a Occitània, que no es limita a la regió "Occitanie-Pyrénées-Méditerranée".

    Pateixen una inflació galopant, uns preus dels abonaments molt elevats i una caiguda dels preus de venda als mercats mundials que erosionen els seus ja escassos ingressos i posen en dubte la sobirania alimentària. També els preocupen la PAC i el Pacte Verd europeu, l'aplicació dels quals suposaria noves limitacions mediambientals, un accés més difícil a l'aigua i la supressió del "avantatge fiscal" sobre el gasoil que no s'utilitza per a la carretera (GNR).

    Pel Partit de la Nació Occitana, el veritable culpable és l'Estat francès ultracentralitzat, que retarda el pagament de les ajudes de la PAC, afegeix la seva pròpia normativa restrictiva a les directrius europees i fixa i recapta impostos sobre el GNR.

    El Partit de la Nació Occitana comprèn les preocupacions dels agricultors occitans i recolza les seves reivindicacions. Amb ells, convoca manifestacions pacífiques amb banderes occitanes, en particular a Agen (Lot-et-Garonne) el dilluns 22 de gener a les 14h a la rotonda de Camélat, a prop de Colayrac St Cirq.

    El Partit de la Nació Occitana recorda que els problemes a què s'enfronten els agricultors dels 31 departaments occitans, 12 dels quals es troben a la regió "Occitanie-Pyrénées-Méditerranée", i una vintena a les tres regions veïnes, serien més fàcils de resoldre si aquestes regions occitanes fossin autònomes i disposessin de les competències reglamentàries, legislatives i fiscals i dels mitjans per aplicar polítiques de desenvolupament que valoritzin els productes produïts a les nostres regions i les competències dels nostres treballadors.

    Per a l'agricultura, que ha de ser un punt fort de la nostra economia, el Partit de la Nació Occitana advoca en particular per la protecció i la promoció de les produccions de qualitat, tant a nivell internacional com a “circuits curts”. El poder local autònom és l'única manera de respondre, sense dogmatisme ecologista ni a priori euroescèptic, les necessitats que planteja la transició ecològica.