Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

El PNO dóna suport al desenvolupament econòmic

de totes les regiós occitanas

L'autopista A69, actualment en construcció, ha trigat trenta anys a posar-se en marxa. El projecte es remunta al 1994. Aquest enllaç per autopista unirà les ciutats de Tolosa i Castres/Mazamet. Es tracta d'un traçat d´autopista de només 52 quilòmetres que travessa una vintena de municipis.

El projecte ha estat objecte de dos debats públics, durant els quals milers de persones han presentat les seues contribucions. S'hi han programat més de 500 reunions públiques. Van permetre a tothom expressar la seva opinió sobre el tema, perquè en democràcia tothom té el dret legítim d'expressar la seva opinió sobre qualsevol projecte. El resultat va ser una aclaparadora majoria a favor del projecte, que va donar lloc a una Declaració d'Utilitat Pública el 2018. Aquesta DUP va ser impugnada davant dels tribunals i es van perdre tots els recursos presentats.

 A més a més, tots els alcaldes de les deu ciutats més grans del sud del Tarn, tots els consellers departamentals afectats pel traçat de l'autopista sense excepció, el 100% dels consellers regionals afectats pel traçat de l'A69 i tots els diputats afectats per la autopista són a favor de l'obertura del sud del Tarn. Més de 900 càrrecs electes del departament del Tarn han signat a favor d'aquesta infraestructura, cosa que representa la gran majoria dels càrrecs electes consultats. A més, 550 empreses grans i petites del sud del departament reclamen des de fa dècades, juntament amb la Cambra de Comerç i Indústria, la construcció de l'autopista.

Tot i això, després de Sivens, el departament del Tarn ha tornar a ser atacat per hordes d'ecologistes radicalitzats i violents, arribats majoritàriament de fora de la regió d'Occitanie per a impedir la realització de les obres. Durant una manifestació, van incendiar quatre formigoneres sobre camió i una cimentera. Aquests opositors radicals i extremistes, que no coneixen la regió ni les necessitats, volen aturar les obres únicament en nom de la seva ideologia. Ho fan amb el pretext que s'han talat 200 arbres, mentre que se n'han plantat milers. Tot això resulta una vegada més insuportable per als habitants de les ciutats rurals i mitjanes del sud de la regió de l'Albigeois. Quan es tracta d'ecologia, els que hi viuen diàriament, no tenen res a aprendre dels habitants de les ciutats, que només teoritzen sobre abstraccions.

Els habitants i les forces econòmiques de la zona d'ocupació i vida de Castres/Mazamet necessiten aquestes infraestructures. Demanen que la veu dels seus representants elegits, que compten amb la legitimitat del sufragi universal, sigui tinguda en compte per les autoritats parisenques encarregades d'aplicar la llei republicana. Sense un millor accés, les ocupacions de la regió del Tarn corren el risc de deslocalitzar-se a Tolosa, en el millor dels casos, o a l'estranger, en el pitjor.

Igual que ells, el Partit de la Nació Occitana considera que l'A69 contribuirà a lluitar contra la desertització del sud de la regió de l'Albigeois. Per desenvolupar-se harmoniosament, Occitània –i això hauria de ser evident per a tothom– necessita un desenvolupament equilibrat de totes les seves regions.

 

El PNO dóna suport al autopista A69

El PNO dóna suport al autopista A69

Tag(s) : #Catalan, #CA