Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Bloquejos del 17 de novembre 2018
 

El Partit de la Nació Occitana entén la còlera dels usuaris de les carreteres i dels líders del moviment de protesta, que arribarà fins i tot a bloquejar les carreteres, anunciat per al dissabte 17 de novembre.

No obstant això, no s'associa amb el moviment ciutadà de les armilles grogues, però pren nota que molts dels seus membres i simpatitzants planegen participar, encara que escolta les reserves d'alguns altres.

És cert que el Govern francès intenta justificar els importants augments dels impostos sobre els carburants per la necessitat de finançar la transició energètica indispensable per fer front al desafiament de l'escalfament global.

En realitat, els diners d'aquests impostos no es destina a la transició energètica, sinó que desapareix en el forat sense fons del pressupost d'un Estat que opta per finançar altres despeses qüestionables.

Molt més que les metròpolis, aquests impostos afecten les ciutats mitjanes i petites i als anomenats territoris rurals "perifèrics", molts dels quals estan situats a Occitània, on la gent necessita el seu cotxe per anar a treballar.

Si bé és cert que els automòbils de gasolina o dièsel contribueixen a la contaminació ambiental, poques vegades s'esmenta l'impacte molt més gran en l'escalfament global del transport per carretera en camió, a costa del transport combinat, i del transport marítim i aeri.

El govern pretén mitigar el que s'ha denominat contribucions punitives proporcionant una ajuda financera per a la compra de vehicles elèctrics la fabricació dels quals no és respectuosa amb el medi ambient i que són massa cars per a molts automobilistes. Tampoc es planteja mai la qüestió de l'augment del consum d'electricitat que la proliferació de vehicles elèctrics generarà inevitablement en un país que segueix depenent de l'energia nuclear per al 70% de les seves necessitats d'electricitat i la producció d'energia renovable segueix sent baixa.

L'ús de l'hidrogen com a combustible, que haurà de produir-se, tampoc és una panacea.

El govern tracta de resoldre el problema a la fi del cicle mitjançant assistència financera quan, per ser justos i efectius, les solucions han de ser implementades al començament del cicle.
La necessitat desenfrenada de petroli, els preus estan pujant per raons geopolítiques i que és totalment importat, s'explica per:
- per una banda, el centralisme d'estil francès, que concentra l'activitat econòmica i el poder polític a la regió parisenca i en les àrees metropolitanes, el que augmenta la necessitat de mobilitat dels treballadors i dels habitants en general com a conseqüència de la desaparició dels serveis locals

- d'altra banda, el capitalisme financer i les seves deslocalitzacions, que tenen per resultat un augment del transport més contaminant.

El Partit de la Nació Occitana creu que exigir la cancel·lació de l'augment de l'impost sobre els combustibles és una solució a curt termini i no està a l'altura del desafiament.

El Partit de la Nació Occitana proposa una important reordenació territorial amb l'objectiu de reubicar la producció, el consum, els serveis públics i la presa de decisions per donar suport eficaçment a la transició energètica.
Això implica una reorganització del "milfulles administratiu".

Passarà per regions reals amb una identitat històrica i cultural (especialment lingüística) i poders econòmics, fiscals i polítics reals, en lloc dels monstres tecnocràtics resultants de la reforma territorial.

També requerirà un fre a la metropolització.

El Partit de la Nació Occitana, sense qüestionar la intermunicipalitat, està a favor de mantenir els petits municipis que constitueixen el teixit democràtic de proximitat al qual els ciutadans, amb molta raó, atribueixen valor.

Bloquejos del 17 de novembre 2018

Bloquejos del 17 de novembre 2018

Tag(s) : #Catalan, #CA