Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

El Partit de la Nació Occitana convoca a participar

en les manifestacions del 10 d’octubre de 2020

El llenguatge és un dels principals elements de la identitat d’una nació. De fet, és el factor determinant des del nostre punt de vista etnista. Enfront dels incessants atacs de l’estat colonial francès per fer desaparèixer l’essència de la nació occitana, i a falta d’una lluita més radical, el Partit de la Nació Occitana dóna suport sense reserves a les accions del col·lectiu Pour que vivent ens langues / a Per que viscan nostras llengües.

El PNO sempre ha donat suport i seguirà donant suport a les accions dutes a terme pels sindicats, associacións professionals o associacions de pares que lluiten per l’ensenyament de la llengua occitana. Contra la darrera reforma dels instituts de l’Educació Nacional Francesa, que redueix dràsticament el ja molt insuficient ensenyament de la llengua occitana obtingut després de dècades de lluita, el PNO demana als seus membres i simpatitzants que participin en les manifestacions que s’estan organitzant el 10 d’octubre de 2020 a tota Occitània.

Avui, probablement més que mai i malgrat les dificultats de la lluita, és útil recordar a les autoritats que no ens deixarem aixafar sense resistir.

El PNO convida a tots els homes i dones occitans a lluitar units per la defensa de la nostra identitat amenaçada. En fer-ho, els recorda que la lluita per l’idioma no és només una lluita cultural sinó una lluita política i que sense un poder polític occità independent, l’Estat francès continuarà la seva política lingüística d’eradicació de l’occità i d’altres idiomes de França, excepte el francès.

Per l’alliberament d’Occitània, es necessita un compromís polític, llavors, per la llengua i per a la nació tots i totes s’han de mobilitzar, sense il·lusió però amb determinació, el 10 d’octubre de 2020 !

Partit de la Nació Occitana, 23/09/2020

photo : Lo Lugarn

photo : Lo Lugarn

Tag(s) : #CA, #Catalan