Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

                               Jacques Ressaire ens va deixar des de fa deu anys

El 8 de juny 2010, Jacques Ressaire ens va deixar prematurament. Un temps professor, després llibreter a Bagnols sur Cèze i finalment apicultor a Sant Miquèu d'Euset (Gard), va acceptar assumir la presidència del Partit Nacionalista Occità (reanomenat des de llavors Partit de la Nació Occitana) a la mort del seu fundador François Fontan en 1979 i en va renunciar el 2009 per raons de salut.

Activista anticolonialista per la independència d'Algèria amb François Fontan als anys 60, fou empresonat.
 
Col·laborador, amic i successor de François Fontan, va dedicar la seva vida a l'emancipació de la nació occitana.

El seu objectiu era la independència d'Occitània, que es podria realitzar tros per tros, i la seva unificació en una República Federal Occitana que abastés el terç Sud de l'Estat francès (amb l'excepció del País Basc i el Nord de Catalunya), la Vall d'Aran ( ara part de l'Estat espanyol), les Valls occitans de l'Estat italià i el principat de Mònaco.

A Occitània, va treballar per superar les disputes gràfiques i per reunir als activistes culturals i polítics occitans.
Més enllà de l'antagonisme de Fontan per Europa, va fer evolucionar a el Partit de la Nació Occitana cap a un suport a una raonable construcció europea.

Va prendre la torxa de l'etnisme creat per François Fontan militant per l'emancipació de totes les nacions sense Estat del món definides per l'existència de la seva pròpia llengua al seu territori històric.

Durant els darrers 10 anys, el Partit de la Nació Occitana ha continuat incansablement el seu treball sobre el terreny per sortir a la trobada dels homes i dones occitans, participant amb altres forces occitanes en els esdeveniments públics, en les consultes electorals, en els mitjans de comunicació amb la publicació de la seva revista Lo Lugarn i a les xarxes socials amb el seu bloc i la seva pàgina de facebook.
Jacques, et recordem amb recolliment i respecte i continuem la teva marxa pel camí costerut que porta a la independència de la nostra estimada nació occitana.

Partit de la Nació Occitana : Jacques Ressaire ens va deixar des de fa deu anys

Partit de la Nació Occitana : Jacques Ressaire ens va deixar des de fa deu anys

Tag(s) : #CA, #Catalan