Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Estat Català : Ha tornat el franquisme


 Un tribunal que segueix les ordres del govern espanyol acaba de condemnar a 9 líders polítics catalans que donen suport a la independència de Catalunya a penes de presó molt severes que van de 9 a 13 anys.
 
Quin és el crim d'aquests independentistes catalans ? El d'haver guanyat les eleccions al Parlament de Catalunya el 2017 i el d'haver posat en marxa el programa per al qual havien estat elegits, és a dir, l'autodeterminació de Catalunya.
 
Més de 40 anys després de la mort de Franco, l'ombra del dictador plana sobre la vida política de l'Estat espanyol, que mai no s'ha lliurat realment dels seus elements franquistes. Això impedeix que Espanya sigui un Estat veritablement democràtic segons els criteris de la Unió Europea.
 
Per al govern espanyol, sigui quina sigui la seva orientació política, la independència no és una tendència política legítima, és un crim.
 
El Partit de la Nació Occitana expressa la seva simpatia als 9 dirigents polítics catalans injustament condemnats i als partidaris de la independència, així com a tot el poble català, i reitera el seu suport a la independència de Catalunya.
 
La solució implicarà l'alliberament incondicional dels presos polítics, el retorn dels exiliats i una amnistia general, abans de negociacions polítiques.
La Unió Europea i, més concretament, alguns Estats influents com França (que té una minoria catalana en el seu si) i Alemanya podrien servir de mediadors en lloc de considerar que es tracta d'un assumpte intern de l'Estat espanyol en el que no volen implicar-se.
 
Correspon als organismes internacionals i, en particular, a l'ONU intervenir davant el Govern espanyol per garantir que la crisi catalana es resolgui pacíficament mitjançant negociacions.
 
Partit de la Nació Occitana, 2019.10.14

Estat Català

Estat Català

Tag(s) : #CA, #Catalan