Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Per un Estat kurd

L'exèrcit turc i els rebels àrabs sirians van prendre el control de la ciutat de Afrin al Kurdistan sirià el 19 de març després d'una operació contra les milícies kurdes en principi recolzades per la coalició anti-Daech conduïda pels Estats Units.
Aquesta és una nova lliçó de realpolitik per als kurds. La seva contribució decisiva a la caiguda del pseudo Califat hauria hagut
d'incitar els membres de la coalició a impedir, fins i tot per la força, que es faci aquesta intervenció militar decidida pel líder de Turquia, Erdogan. Però no es van atrevir a enfrontar-se a Turquia, membre de l'OTAN i encara candidata per entrar a la Unió Europea. En amenaçar amb inundar Europa amb refugiats del conflicte sirià, Erdogan està fent un fort xantatge a la Unió Europea.
El Partit de la Nacion Occitana denúncia enèrgicament que hagin abandonat a la seva sort els kurds de Síria i el règim injust i antidemocràtic establert a Turquia per Erdogan.
Erdogan, en la seva obsessió anti-kurda, és un perfecte representant de l'imperialisme turc secular que es nega a reconèixer el genocidi armeni de 1915, promou una versió rigorosa de l'islam sunnita i busca unir-se a la Unió Europea per fer d'aquesta, objectiu assumit, una Europa musulmana.
El Partit de la Nacion Occitana demana al President de la República Francesa i a la Unió Europea que diguin a Erdogan que Turquia és encara menys que ahir susceptible d'unir-se a la Unió Europea.
El Partit de la Nacion Occitana demana als Estats Units que intervinguin per tots els mitjans perquè les forces turques i àrabs es retirin
d'Afrin.
El Partit de la Nacion Occitana finalment recorda que els kurds de Síria, l'Iraq, l'Iran i Turquia tenen dret a un
Estat promès per la comunitat internacional en el passat. Una promesa mai complerta i sempre rellevant. El poder àrab xiïta a l'Iraq fins i tot recentment ha impedit la independència del Kurdistan iraquià, que ha estat plebiscitada per referèndum.
El Partit de la Nacion Occitana reafirma que els kurds com els occitans i totes les nacions sense Estat del món tenen dret al seu propi Estat independent

22/03/2018

Per un Estat kurd

Per un Estat kurd

Tag(s) : #CA, #Catalan