Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

                                             Eleccions a Catalunya


El dijous 21 de desembre de 2017, foren convocats 5.780.775 ciutadans catalans residents a Catalunya i a l'estranger perquè designessin els seus diputats al Parlament de Catalunya.
Aquestes eleccions es van convocar d'acord amb l'article 155 de la Constitució espanyola de 1978 després de la Declaració Unilateral d'Independència de Catalunya proclamada el 27 d'octubre de 2017 per la majoria sobiranista de les eleccions de setembre de 2015.
Com en el referèndum de l'1 d'octubre de 2017, disputat pel poder colonial espanyol i els partits espanyolistes que operen a Catalunya, la gent de Catalunya va acudir massivament a les urnes.
Malgrat tots els esforços dels partidaris de la unió de Catalunya a Espanya, el poble català ha renovat la seva confiança en els tres partits independentistes (Junts per Catalunya, ERC i CUP) atorgant-los una majoria absoluta d'escons i repudiant el Partit Popular de Rajoy de manera inapel·lable.
El Partit de la Nacion Occitana acull amb satisfacció aquest resultat inqüestionable considerant una taxa de participació molt alta.
La qüestió de la Independència de Catalunya tornarà a estar una altra vegada sobre la taula.
El Partit de la Nacion Occitana espera que els independentistes superin les seves divisions per exercir el poder i així contrarestar l'avanç dels anti-independentistes de Ciutadans, ara la primera força política al Parlament català.

Una sortida negociada pacíficament ara depèn del govern espanyol, que no ha de persistir en el carreró sense sortida de l'Article 155 de la constitució.
Aquest govern també ha d'alliberar als líders catalans empresonats i permetre que els exiliats a Bèlgica tornin a casa sense amenaçar-los amb la presó.

La Unió Europea encara sembla reticent a prendre la mesura de la voluntat del poble català.
No obstant això, haurà d'assumir les seves responsabilitats per incitar el govern espanyol a entaular un diàleg amb els independentistes catalans.

22/12/2017

21 de desembre de 2017, eleccions a Catalunya

21 de desembre de 2017, eleccions a Catalunya

Tag(s) : #CA, #Catalan