Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Comunicat

Eleccions als parlaments d'Escòcia i Gal·les de Dijous,

5. de maig de 2016

El Partit de la Nació Occitana felicita al Partit Nacional Escocès (SNP), que acaba de guanyar les eleccions al Parlament escocès. Per tercera vegada consecutiva, va a formar un govern, fins i tot si serà aquesta vegada un govern de minoria.
Incumbeix al nou govern decidir si s'ha de celebrar un nou referèndum sobre la independència, sobretot si, contràriament als desitjos de la majoria dels escocesos segons els sondejos, el NO guanya al vot del 23 de juny al Regne Unit sobre el manteniment de la Gran Bretanya a la Unió Europea.
El Partit de la Nació Occitana està a favor de la independència d'Escòcia.
El Partit de la Nació Occitana també felicita elPlaid Cymru (Partit Nacionalista Galés) per guanyar un seient en les eleccions a l'Assemblea de Gal·les i per la seva segona fila com a partit.
No obstant això, el progrés de l'UKIP (Partit de la Independència del Regne Unit), un partit euroescèptic i anti-sistema, és preocupant.
Tot i que el sentiment separatista és molt menor allà que a Escòcia, el Partit de la Nació Occitana, com Plaid Cymru, està a favor de la independència del País de Gal·les.
El Partit de la Nació Occitana és partidari de la independència de totes les nacions sense Estat del món.
Això s'aplica a les nacions d'Europa, on el sentiment separatista és fort avui com a Catalunya, Flandes i al País Basc, i a les nacions com Bretanya i Occitània en què aquesta perspectiva sembla més llunyana.

Partit de la Nació Occitana
7 maig 201
6

Eleccions als parlaments d'Escòcia i Gal·les.

Eleccions als parlaments d'Escòcia i Gal·les.

Tag(s) : #CA