Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

El Partit de la Nació Occitana favorable a la construcció de la presa de Sivens

Al inici del projecte (la comissió d'investigació data de 2012),  alguns residents que viuen a prop de la futura presa van crear una associació de defensa. La seva vigilància, imprescindible en una democràcia, va permetre imposar als proponents del projecte el compliment de la legislació vigent pel que fa a aquest tipus de construcció.
Però aviat, els occitans del lloc es van veure desbordats per un grup d'ecologistes "professionals" que van venir de tota França. Aquests van començar a ocupar físicament el lloc. Al mateix temps van bloquejar les carreteres. Davant d'aquests mètodes autoritaris i perillosos per a la pau civil, residents de la zona es van veure obligats a buscar la protecció de la policia. Els residents, però, directament afectats, desanimats, van deixar de fer campanya en contra de la presa.
Les pràctiques de terreny dels nouvinguts (per a alguns marginals que van d'ocupació en ocupació) eren violentes des del principi. Alguns residents han estat víctimes d'abús verbal. Seria massa llarg d'explicar el dany causat pels ocupants de Testet: Cotxes marcats amb esprais, parabrisa trencats, finestres trencades a Gaillac, etc. ...
Un comportament irresponsable que va sorprendre a tots. Una manera d'actuar que els ecologistes locals més sensats condemnen. Els ocupants van ser rebutjats immediatament per la gran majoria de la gent a la província. Tant és així,  que el 4 octubre 2014 una protesta en contra de la presa Sivens va reunir només a 400 persones.
Van ser molt poques les persones del país que van participar. La recerca constant de la provocació i l'enfrontament contra les forces de policia corria perill de portar a una tragèdia. Que per desgràcia no va deixar de succeir.
Des del seu inici, el comitè albigès del Partit de la Nació Occitana (PNO) ha estat favorable al projecte. Donem suport a qualsevol planificació adequada. Per a nosaltres és una qüestió de progrés i desenvolupament econòmic. En absència de dificultat tècnica, la presa de Sivens s'ha de dur a terme. Les condicions geològiques i ecològiques, després d'alguns ajustos ja realitzats, permeten la construcció de la presa, cap argument seriós s'oposa ja a la finalització del projecte. El treball ha de continuar d'acord amb el programa establert prèviament.
No obstant això, el P.N.O. expressa reserves sobre el pla de finançament de la inversió i el funcionament d'aquest obra de fàbrica. D'acord amb la regla que l'usuari ha de ser el pagador, el Comitè demana que les organitzacions professionals que es beneficiaran de l'estructura es facin càrrec del gruix de la inversió i dels costos operatius totals de l'instrument. Les modalitats de finançament del projecte s'han de modificar. Les modificacions i ajustos són encara i sempre possibles.
26 octubre 2014

El Partit de la Nació Occitana favorable a la construcció de la presa de Sivens

El Partit de la Nació Occitana favorable a la construcció de la presa de Sivens

Tag(s) : #CA