Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

El Partit de la Nació Occitana reacciona a la roda de premsa de François Hollande

El Partit de la Nació Occitana (PNO) ha pres nota amb interès de les declaracions de François Hollande durant la seva roda de premsa del 14 de gener 2014.

Es va pronunciar clarament per reduir el nombre de regions administratives que constitueixen la cobertura territorial de la República Francesa, amb la finalitat de controlar la despesa pública.

El PNO acull favorablement la presa de consciència de l’alt dignatari de l'Estat francès. Aquesta reducció en el nombre de regions implica fusions i reestructuració, que encara no s'han detallat .

El PNO és bastant favorable al reagrupament de les actuals regions administratives occitanes, sense excloure un nou traçat de les seves fronteres. El PNO lluitarà contra i donarà a conèixer la seva ferma i decidida oposició a qualsevol fusió d'una regió occitana amb una regió que no ho és.

El PNO reitera que sempre s'ha pronunciat per la supressió dels departaments dels quals la sort no ha estat esmentada el 14 de gener 2014.

Actualment les tasques administratives assignades als departaments i regions no són de la mateixa naturalesa. La desaparició dels departaments conduirà obligatòriament les regions a ocupar-se de les antigues competències dels departaments i el personal administratiu departamental encarregat d'aquestes tasques continuarà el seu treball sota els auspicis de la Regió.

El PNO vol que l'Estat francès finalment es llanci a una veritable descentralització . Volem que l'Estat de noves competències legislatives i fiscals a les regions i que el finançament del pressupost de les regions es compleix mitjançant l'impost recaptat en el lloc, una part negociada del qual seria retornada al poder central a París.

El Partit de la Nació Occitana reacciona a la roda de premsa de François Hollande

El Partit de la Nació Occitana reacciona a la roda de premsa de François Hollande

Tag(s) : #CA