Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

El Partit de la Nació Occitana

i la segona volta de l'elecció presidencial francesa

El Partit de la Nació Occitana desitjava llegir en els programes dels candidats a l'elecció presidencial francesa, els seus compromisos o declaracions en el sentit de les seves reivindicacions, incloent :
- donar a les regions competències en els terrenys econòmic, cultural i polític, amb els mitjans corresponents per tal que puguin respondre a les aspiracions de les poblacions.
- reestructurar els seus territoris perquè coincideixin amb els llaços socials i culturals de les poblacions i perquè s'acabi amb l'abandó de les perifèries en benefici de les metròpolis, que només aprofiten la "globalització".
- reconèixer i promoure la nostra llengua i cultura occitana i els valors de la nostra civilització.
El Partit de la Nació Occitana observa que cap dels onze candidats de la primera ronda s'ha expressat prou en aquest sentit.
Alguns portaven pel contrari la torxa de l'imperialisme francès sense complexos, o fingien voler el bé de les llengües "regionals", però demanaven que es confiï cegament en la República francesa.
Dels nostres enemics declarats, no queda mes en la segona ronda que Le Pen i el seu partit, que atreuen a si mateix els vots de milions de Occitans víctimes de la marginació dels seus territoris i del desposseïment de la nostra cultura.
El Partit de la Nació Occitana crida als votants perquè bloquegin el seu camí, i convida els demòcrates a unir-se amb ell per oferir una alternativa occitana a la desesperació que es tradueix a les urnes per aquests vots.
El Partit de la Nació Occitana no té confiança en Emmanuel Macron, ja que alguns elements positius que poden ser identificats en la seva comunicació s'han expressat en forma discreta, raó per la qual no són compromisos essencials del candidat. Són potser respostes oportunistes.
El Partit de la Nació Occitana entén que alguns dels seus amics vulguin posar en relleu el vot "útil" per Macron per bloquejar el camí a Le Pen.
No condemna als que creuen en les promeses electorals xiuxiuejades per Macron, encara que existeix la preocupació que siguin il·lusòries.
Proposa als votants occitans d'expressar el seu descontentament mitjançant un vot en blanc o bé no vàlid, per exemple, amb una papereta marcada "Occitània lliure", o mitjançant l'abstenció.

Partit de la Nació Occitana

10 carrèra de Romàs

F-47000 Agen (Occitània)

mòbil. 00 33 (0)6 76 47 32 12

27/04/2017

Occitània : segona volta de l'elecció presidencial francesa

Occitània : segona volta de l'elecció presidencial francesa

Tag(s) : #CA, #Catalan