Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Comunicat

El Partit de la Nació Occitana dóna el seu suport als Coptes d'Egipte i als Arameus de l'Iraq
Els atacs contra els Coptes el Diumenge de Rams, 9 d'abril 2017, al nord d'Egipte (Tanta i Alexandria), s'han cobrat desenes de vides.
Reivindicats per l'organització islamista Daech, el seu blanc era una altra vegada els coptes, cristians indígenes d'Egipte, considerats pels jihadistes com "croats" i per la majoria dels musulmans com a ciutadans de segona classe, "dhimmis".

El Partit de la Nació occitana condemna aquests actes de barbàrie i denuncia Daech com la forma més extrema de l'imperialisme àrab.
Aquest últim no ha deixat de perseguir la nació copta des de la conquesta d'Egipte en el segle VII, de perseguir la població indígena, convertint-la gradualment a l'Islam i assimilant-la a la cultura àrab dels conqueridors, fins a fer des del segle XIV, d'aquesta comunitat de religió cristiana i de llengua copta, una minoria.
Igual que a Síria i l'Iraq, no ens hem d'acontentar amb veure les matances perpetrades pels islamistes com una persecució religiosa contra els cristians, aquestes són també una violència imperialista contra nacions dominades i oprimides per la nació àrab dominant i que denunciem en nom del dret de les nacions: la nació copta i la nació aramea han de ser reconegudes i tenir cadascuna un Estat sobirà.

10/04/2017
Coptes d'Egipte i als Arameus de l'Iraq

Coptes d'Egipte i als Arameus de l'Iraq

Tag(s) : #CA