Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

El Partit de la Nació Occitana exigeix ​​l'alliberament de Ebru Firat

   Fa dos mesos que la jove kurda-occitana Ebru Firat, nascuda a Moissac (Quercy inferior), va ser empresonada a Turquia. El 8 de novembre de 2016, acaba de ser sentenciada, de manera iniqua, a una pena de cinc anys de presó per part de la justícia turca. Va ser acusada de «pertànyer a una organització terrorista», encara que aquesta activista que dóna suport als drets humans i la democràcia va abandonar els seus estudis a Tolosa per anar a combatre als bàrbars de l'Estat islàmic.

   Aquesta jove de Moissac d'origen kurd va lluitar en Kobani (Kurdistan Occidental) en les unitats d'autodefensa kurdes YPG (Yekîneyên Parastina Gel / Unitats de Protecció Popular) que és considerada com una organització terrorista pel govern islamista d'Erdogan. Mentre tornava a Occitània, la jove Ebru Firat va ser detinguda el 8 de setembre de 2016 a l'aeroport Atatürk d'Istanbul. Des de llavors, l'Autoritari Estat Turc la té empresonada.

   El Partit de la Nació Occitana denuncia un sistema judicial parcial al servei de l'imperialisme turc. Exigeix ​​específicament l'alliberament immediat i incondicional de la combatent kurda occitana de la resistència. El Partit de la Nació Occitana aprofita l'avinentesa per recordar que afavoreix la creació d'un Estat kurd a tots els territoris d'aquesta nació. Ja s'havia planejat quan el tractat de Sèvres va ser signat el 10 agost 1920.

p-n-o@laposte.net

joan.peire.alari@gmail.com

http://lo.lugarn-pno.over-blog.org/

10 rue de Romas F-47000 Agen (Occitania)

mobile. +33 6 76 47 32 12 11/11/16

Ebru Firat

Ebru Firat

Tag(s) : #CA