Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

El Partit de la Nació Occitana acull favorablement el naixement del moviment polític català del Nord "Sí al País català"


  En conformitat amb el seu objectiu, la independència de totes les nacions i pobles del món, el Partit de la Nació Occitana acull favorablement el naixement, dissabte 15 d'octubre de 2016 a Perpinyà, del moviment polític "Sí al país català." Això neix de la necessitat que senten els catalans del nord de defensar la seva pròpia identitat nacional i de prendre els seus assumptes polítics en mà. Al Congrés de fundació, molts van ser els ponents que van assenyalar que la identitat i les especificitats econòmiques catalanes del Nord eren ignorades pels òrgans polítics actualment a càrrec dels partits imperialistes parisencs. D'aquí la importància que el poble català d'aquesta regió es faci càrrec de la gestió del seu territori.
  L'objectiu del moviment "Sí al País Català" és la creació immediata d'una regió catalana pròpia amb estatut d'Ens local Únic que substituiria  l'actual província dels Pirineus Orientals i assumiria les competències actuals gestionades per la regió.
Això ja és el cas de Còrsega i de les altres nacions d'ultramar sota dominació francesa.
  En canvi, la Fenolleda de llengua occitana, actualment dins la província dels Pirineus Orientals, ha de romandre en la regió Occitània-Pirineus Mediterrània.
A causa del seu punt de vista etnista, el Partit de la Nació Occitana sempre ha fet campanya per un Ens Local Propi a Catalunya Nord.
  Encara que en l'actualitat només sigui un moviment polític, el P.N.O. pensa que "Sí al País català" va en el sentit de la història i lògicament és una etapa en el procés global d'alliberament nacional de Catalunya. El nou moviment polític català, que té com a objectiu ser majoritari en el seu territori, compta amb el suport fraternal del nostre partit.

"Sí al País català"

"Sí al País català"

Tag(s) : #CA