Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Com resoldre la crisi de Calais

El govern francès ha decidit "compartir" entre la major part de l'Estat francès els migrants de Calais. Això afecta quatre regions que són occitanes en la seva totalitat o en gran part.
Tal política, igual que moltes altres, ha de ser definida i implementada en consulta amb les regions afectades. El Partit de la Nació Occitana observa que el centralisme francès s'ha manifestat de nou, com en la recent reforma territorial.
Si els migrants s'acumulen a Calais i als voltants, és perquè volen passar a la Gran Bretanya. El Govern francès només té en compte aquest desig impedint aconseguir-ho i allunyant-los, la qual cosa fa anticipar un retorn massiu d'aquests migrants a Calais.
El Regne Unit es descarrega de la responsabilitat sobre França per impedir que els migrants passin, mentre que si ho aconsegueixen els dóna la benvinguda perquè li ofereix una mà d'obra explotada i dòcil. Davant la crisi dels fluxos migratoris actuals, el Partit de la Nació Occitana demana a la Unió Europea i als Estats que són membres o associats definir i implementar una política europea coherent, coordinada i unificada.
La majoria dels migrants són refugiats i tots han de ser tractats amb humanitat i respecte. Occitània té una llarga tradició de país acollidor, que pot acollir aquells que trien venir a viure aquí, ja sigui temporal o més permanentment, atès que sempre ha donat la benvinguda i, sovint a molt més gran nombre de migrants de la França que ens colonitza i les seves diverses altres colònies europees i territoris d'ultramar.
El Partit de la Nació Occitana demana als governs locals i regionals que afirmin la identitat occitana dels nostres territoris i convidin els migrants a compartir-la, especialment oferint-los una introducció a la cultura occitana i fins i tot a la llengua occitana per anar més enllà d'una alfabetització certament necessària en francès i d'una presentació sense ànima de la cultura "francesa". Una benvinguda "occitanitzada" contribuiria a l'èxit de la integració. Fins i tot si el càrrec financer de la "distribució" imposada per l'Estat sense consulta li correspon, són les autoritats locals, i en particular les regions, les que tenen la responsabilitat d'exigir i aconseguir aquesta dimensió occitana de la seva benvinguda.
Molts migrants, que fugen dels seus països afectats per la guerra o el subdesenvolupament agut, no voldrien res millor que tornar a casa en un país pacificat i en desenvolupament. Els països desenvolupats que es queixen de patir aquesta "crisi migratòria" i especialment França sovint han ajudat a crear-la o empitjorar-la per mitjà d'intervencions militars imprudents o relacions colonials. És la seva responsabilitat resoldre aquesta crisi:
- A través d'accions decidides per posar fi als conflictes que alimenten els fluxos migratoris que flueixen a través Líbia o de Síria i l'Iraq;
- Recolzant un desenvolupament econòmic a l'Àfrica, que beneficiï les poblacions afectades i no els potentats locals.

Com resoldre la crisi de Calais.

Com resoldre la crisi de Calais.

Tag(s) : #CA