Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

El Partit de la Nació Occitana i la votació sobre el nom de la regió Llenguadoc-Rosselló Migdia-Pirineus

Comunicat :

 

Del 9 al 10 de juny, 2016, la població de Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló, dues regions que van ser arbitràriament agrupades, van tenir l'oportunitat d'expressar la seva tria a través d'Internet o de cupons resposta en els seus periòdics. Se'ls va donar 5 opcions.
Entre elles, l'elecció d'Occitània aparentment va ser àmpliament recolzada amb el 44.90% i 91.598 vots a favor.
El Partit de la Nació Occitana, tot i que prefereix l'elecció d'Occitània Central, que va ser rebutjada, va prendre part en el procés de mobilització.
A falta d'una millor opció, havia recomanat votar per Occitània o Occitània-País català.
El Partit de la Nació Occitana creu que aquest resultat és simplement el signe d'una forta consciència occitana que eclipsa els resultats electorals tradicionalment baixos dels militants occitans.
Segons el Partit de la Nació Occitana, hem de tenir en compte que les antigues regions administratives: Aquitània, Llemosí, Alvèrnia, Provença-Alps-Costa Blava i els departaments de la Droma i Ardeixa, són també part d'Occitània dins de l'Estat francès.
Occitània no pot i no ha de limitar-se a les dues regions anteriors: Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus.
Després del 24 de juny de 2016, tot i que l'elecció d'Occitània per nomenar la nova regió de Llenguadoc-Rosselló, Migdia-Pirineus fos ratificada pel consell regional, el Partit de la Nació Occitana continuarà promovent la idea d'Occitània Central i denunciant l’efecte d'una reforma territorial que es va dur a terme de manera tecnocràtica, sense consulta i sense atorgar cap poder a les noves regions en els camps de la legislació, dels impostos i de l'educació.

p-n-o@laposte.net

joan.peire.alari@gmail.com

http://lo.lugarn-pno.over-blog.org/

10 carrèra de Romàs

47000 Agen (Occitània)

mòbil . 33+ 6 76 47 32 12

17 juny, 2016

Votació sobre el nom de la regió Llenguadoc-Rosselló Migdia-Pirineus.

Votació sobre el nom de la regió Llenguadoc-Rosselló Migdia-Pirineus.

Tag(s) : #CA