Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

El Partit de la Nació Occitana i el Brexit

El Partit de la Nació Occitana pren nota de la victòria del Brexit que podria ser seguida per altres sortides de la Unió Europea si s'organitzessin referèndums perquè l'euroescepticisme i la xenofòbia estan guanyant tant terreny, fins i tot a l'Estat francès. Els ciutadans de la UE desconfien de les institucions europees i tenen la sensació que en temes que tenen un impacte en la seva vida quotidiana: la integració econòmica, l'euro, la crisi migratòria, Europa és incapaç de trobar solucions. És l’Europa tal com és i la seva burocràcia no electa i distant la que és rebutjada,   més que no pas el projecte europeu en el qual els pobles d'Europa no van a ser associats.

Per la Gran Bretanya, l’eurofílica Escòcia s’ha divorciat de l’eurofòbica Anglaterra i això és un presagi d'un nou referèndum i de l'elecció pels votants de la independència. Un tal resultat també és possible, encara que a més llarg termini, per a Gal·les i Irlanda del Nord, que podria llavors ser reintegrada a la República d'Irlanda. Així, el Brexit pot anunciar la fi del Regne Unit.

El Partit de la Nació Occitana és a favor de la independència d'Escòcia i Gal·les dins de la UE i de la reunificació d'Irlanda.

El Partit de la Nació Occitana també posa l'accent en la urgent necessitat d'una refundació d'Europa a través d'una millor integració econòmica i social, d'una federalització i tenint en compte els pobles en lloc dels Estats.

Partit de la Nació Occitana i el Brexit.

Partit de la Nació Occitana i el Brexit.

Tag(s) : #CA