Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

El Partit de la Nació Occitana i la segona ronda de les eleccions regionals gales del 13 desembre 2015

El 13 desembre 2015 es durà a terme la segona volta de les eleccions regionals. Examinar els resultats de la primera ronda en el conjunt del territori occità ha portat el Partit de la Nació Occitana (PNO) a constatar l'augment preocupant de les forces de substitució de la identitat occitana per una identitat francesa ultra xovinista.
Com en la primera ronda, cap de les llistes que queden en competència, independentment de la regió, es declara a favor de poders reals de presa de decisió i financers per a les regions occitanes autònomes i connecta les preocupacions de la població occitana amb la identitat occitana o la pèrdua de la mateixa. El Partit de la Nació Occitana crida els electors temptats per l'ultra dretà Front National a pensar en les conseqüències catastròfiques del seu vot per a un partit demagògic i ultra xovinista, que no resoldrà els seus problemes, i a treure conclusions.
No aprovarem una crida política al vot i la comunicació del govern central francès i dels notables que són els seus relés occitans: són els principals responsables de l'augment alarmant del FN a Occitània.
Per tant, el Partit de la Nació Occitana no dóna instruccions de vot a Aquitània-Llemosí Poitou-Charente, a Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló, Alvèrnia, Drôme-Ardèche amb Roine-Alps, Provença-Alps-Costa Blava, i recomana que els votants prenguin lliurement la decisió d'abstenir-ser, fer una vot en blanc o invàlid, o escollir un vot de "menys dolenta opció" consistent amb els nostres valors humanistes i progressistes. A LLenguadoc-Rosselló, Migdia-Pirineus, el Partit de la Nació Occitana participa en la primera ronda a la llista "el Bé Comú" de Christophe Cavard. Agraïm a totes aquelles persones que han estat candidats, que han participat en una forma o altra en la campanya, i per descomptat als votants que van confiar en nosaltres. La campanya de base va ser molt positiva. La llista "el Bé Comú" crida a votar en la segona volta a la llista que resulta de la fusió dels equips Delga i Onesta. El Partit de la Nació Occitana es desvincula d'aquesta crida i fa una crida a preparar les pròximes eleccions debatent qüestions de fons i tractant una altra vegada de convèncer. Un dia, els progressistes, autonomistes i separatistes occitans tindran majoria en les institucions democràtiques i federals occitanes.

09/12/15 :

Partit de la Nació Occitana.

Partit de la Nació Occitana.

Tag(s) : #CA