Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

El Partit de la Nació Occitana i els resultats de la segona volta de les eleccions regionals a Occitània

Després de la segona ronda de les eleccions regionals del 13 de desembre a Occitània, el Partit de la Nació Occitana està encantat que el "Front National" dirigit per Marion Maréchal-Le Pen no hagi aconseguit prendre el control de la regió de Provença- Alps-Costa Blava però assenyala que en aquesta regió, com a Aquitània-Llemosí-Poitou-Charente, Llenguadoc-Rosellón- Migdia-Pirineus i Alvèrnia-Roine-Alps, el "Front National" millora els seus resultats de la primera ronda i col·loca els seus militants en tot els nous consells regionals. La millor manera d'evitar que el "Front National" segueixi avançant i arribi al poder a la cimera de l'Estat francès és que els polítics finalment donin respostes creïbles a les qüestions que preocupen els occitans i tots els ciutadans de la República Francesa: la identitat , la immigració, l'Islam radical, la seguretat i la desocupació. Però és la nostra responsabilitat especial com independentistes persuadir als nostres compatriotes, a Provença com en altres parts d'Occitània, que l'onada de hipèrbole ultra xovinista francesa i el programa econòmic aberrant del "Front National" no poden resoldre els seus problemes.
En el moviment occità, el Partit de la Nació Occitana no va estar present en la segona ronda. El Partit Occitan, que surt d'aquestes eleccions debilitat en les tres regions occitanes on els seus militants eren candidats a la primera volta amb només un conseller regional triat en la segona ronda a Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus, de cinc consellers sortints, encara no ha renunciat a la quimera segons la qual fora de l'aliança amb l'esquerra francesa, no hi ha salvació. No obstant això, la situació política actual imposa reunir les forces polítiques i culturals occitanes de totes les sensibilitats per preparar ara mateix les pròximes eleccions locals, en la independència, en la unió i en aliança amb forces independents dels partits i no jacobines.
Per fi, el Partit de la Nació Occitana acull amb satisfacció la clara victòria a Còrsega de la coalició nacionalista Pè a Corsica dirigida per Gilles Simeoni, l'alcalde de Bastia, que li permet prendre el control de l'Assemblea de Còrsega. Ells mostren el camí als militants polítics occitans. També celebra la victòria a Martinica de la llista independentista "Gran Sanblé Peyi pou Ba-Any Chans" d'Alfred Marie-Jeanne.
El Partit de la Nació Occitana pensa que l'emancipació de les nacions sense Estat de la República Francesa es farà només per la voluntat dels seus pobles i serà el resultat d'una relació de força.

Partit de la Nació Occitana.

Partit de la Nació Occitana.

Tag(s) : #CA