Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

El Partit de la Nació Occitana estarà a Montpeller amb tots els activistes occitans dissabte 24 octubre per manifestar-nos per a la llengua occitana

- El Partit de la Nació Occitana vol una llei quadre que proporcione  un estatut oficial legal a les llengües de França.
- El Partit de la Nació Occitana vol que les noves grans regions occitanes i altres autoritats territorials occitanes, menin polítiques lingüístiques ambicioses per valorar i promoure la llengua i la cultura occitanes.
- El Partit de la Nació Occitana vol que  l’ensenyament sigui sota la responsabilitat de les regions, que l'occità s'ensenyi obligatòriament a tots els nivells i que s'organitzi d'acord amb el model d'immersió bilingüe a partir de l'ensenyament primari.
- El Partit de la Nació Occitana vol que les regions occitanes donin suport a la integració dels immigrants no comunitaris i del Nord (francesos nacionals d'altres països de la Unió  Europea), oferint-los  cursos de francès, però també de occità.
- El Partit de la Nació Occitana vol regions occitanes amb poders expandits i els mitjans necessaris per a l'exercici d'aquests poders.
- El Partit de la Nació Occitana a llarg termini vol un Estat occità sobirà, membre de la Unió Europea i l'ONU. Sols així es pot garantir una plaça predominant i normal a l’occità
- Aquestes estapes es poden completar, a poc a poc, sols si som capaços de convèncer en el territori, com aquí a Montpeller, els occitans nascuts en Occitania o en d'altres llocs i de tenir influència en les eleccions.

22 / 10 / 2015

p-n-o@laposte.net

http://lo.lugarn-pno.over-blog.org/

06 76 47 32 12

El Partit de la Nació Occitana estarà a Montpeller.

El Partit de la Nació Occitana estarà a Montpeller.

Tag(s) : #CA