Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Sivens : Volem viure, decidir i trabalhar al país (Volem viure, decidir i treballar al pais)

El divendres 6 de març, la Diputació Provincial a Tarn va a prendre una decisió sobre el futur del projecte de reserva d'aigua de Sivens. Un cop més, és una oportunitat per a la secció albigesa del Partit de la Nació Occitana de denunciar el comportament intolerable dels anomenats «zadistes» (de ZAD, és a dir: àrea a ser defensada, en francès) que ocupen el lloc de construcció il·legalment. Van convertir l'àrea en zona sense dret. Van desallotjar una persona de la seva pròpia granja i fins i tot van robar part del seu mobiliari.
Van cometre molts actes violents, tan variats que seria tediós d'enumerar-los tots de nou.
Verifiquen la identitat de totes les persones que s'acosten a l'obra i prohibeixen l'accés a qualsevol persona que trien. Impedeixen als agricultors treballar la seva pròpia terra. El tribunal ha pronunciat el seu veredicte i va declarar il·legal l'ocupació de l'obra.
La secció albigesa del Partit de la Nació Occitana per tant, exigeix ​​l'aplicació de la decisió del tribunal. Els ocupants il·legals han de ser expulsats.
A més, la secció albigesa del Partit de la Nació Occitana observa que cal una reserva d'aigua per irrigar la vall i compensar el baix nivell del Tescon durant l'estiu.
El Partit de la Nació Occitana també assenyala que la decisió de construir una reserva d'aigua va ser presa per la diputació triada democràticament. L'Estat centralista, en prendre el control del cas, ha demostrat un cop més el seu menyspreu per la democràcia i els diputats. Estem molt lluny de l'anomenada democràcia participativa defensada per la ministra que va confiscar el cas.
A causa de la situació i de la necessitat de desenvolupar l'economia de la nostra regió occitana, la secció albigesa del Partit de la Nació Occitana insta els diputats, convocats el divendres 6 de març a Albi, a decidir continuar la construcció de la reserva de aigua de Sivens (com estava previst en un principi).
Volem viure, decidir i trabalhar al país! (Volem viure, decidir i treballar al pais)

Volem viure, decidir i treballar al pais

Volem viure, decidir i treballar al pais

Tag(s) : #CA