Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Partit de la Nació Occitana : COMUNICAT

Més que mai el Partit de la Nació Occitana segueix mobilitzant-se

   El 28 i 29 de març de 2015, el Partit de la Nació Occitana (PNO) va reunir el seu Comitè Nacional a Sant Sulpici la Punta en Albigès . En el teló de fons del bloqueig i del crispació del poder centralista i de les principals forces polítiques franceses, els delegats van prendre les següents decisions:
   El P.N.O. es congratula que la seva petició de l'organització d'una nova manifestació de protesta per la llengua occitana va ser escoltada. Així que mobilitzarà totes les seves forces militants perquè la cita del 24 d'octubre 2015 en Montpelhièr sigui un èxit. Recorda la seva exigència d'un estatut oficial per a la llengua occitana, d'acord amb els drets lingüístics previstos per les convencions internacionals i escandalosament ignorats per l'Estat francès. Denuncia de nou la política d'etnocidi contra Occitània i altres nacions víctimes del seu imperialisme.
   El P.N.O. acull amb satisfacció els resultats honorables en les eleccions departamentals pels candidats que recolzava, incloent els candidats "lliures i independents pel Gers." Demostrant que els occitans estan esperant una oferta política occitana que els porti cap a l'emancipació nacional.
   El P.N.O. participarà en la campanya per a les eleccions regionals al desembre, que tindrà lloc d'acord amb les noves circumscripcions electorals (que neguen la realitat lingüística, cultural i històrica de les regions occitanes; (vegeu el comunicat de premsa del 22 abril 2014 ); actuarà en aquesta campanya pel respecte a la identitat i els drets lingüístics, culturals, econòmics, ambientals i polítics d'Occitània.
   Els delegats van reafirmar que el P.N.O. és una força política de propostes democràtiques i de resistència a la política d'assimilació planificada pel Govern francès. Establert el 1959, el P.N.O. és i segueix sent el primer partit al servei dels interessos nacionals dels occitans.

31 març 2015
PNO / 10, carrièra de Romàs / 47000 AGEN /Occitània per França/
p-n-o@laposte.net / http://comunicat-pno.over-blog.com/

Partit de la Nació Occitana : COMUNICAT

Partit de la Nació Occitana : COMUNICAT

Tag(s) : #CA