Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Crida a una nova manifestació per la llengua occitana

De 2005-2012 4 manifestacions "Anem Òc! Per la lenga occitana!" (Carcassonne, el 2005 i 2009, Béziers en 2007 i Tolosa en 2012), van mobilitzar un creixent nombre de participants fins arribar a 30.000 a Tolosa.

El 31 de març 2012, per primera vegada, els nostres amics alsacians, bascos, bretons i catalans, es van coordinar amb els occitans i van conduir el mateix dia manifestacions similars pels nostres idiomes.
Des de 2012, els organitzadors d'aquestes manifestacions proposen cridar de nou a protestar, perquè les reivindicacions encara queden insatisfetes.
Després dels successius ajornaments de les eleccions departamentals i regionals, ara sembla que el moment adequat per a aquest tipus d'accions seria a la tardor de 2015, abans de les eleccions regionals. Com en 2012, no hi ha unanimitat sobre la forma i la ubicació d'aquestes accions: una gran manifestació pan-occitana o múltiples accions locals.
Aquestes diferències no van impedir el 2012 a l'IEO i a la >Calandreta dirigir una coordinació que va organitzar la manifestació de Tolosa, en la qual fins i tot aquells que la van refusar finalment van participar.
Fins ara, el I.E.O. i la Calandreta serien favorables a una nova manifestació pan-occitana en coordinació amb els altres pobles de l'Estat francès. El Partit de la Nació Occitana és favorable a això i diu que és hora de preparar-la concretament, en la més àmplia unitat possible.
Tot i que la responsabilitat d'aquests esdeveniments habitualment incumbeixi a les organitzacions culturals, el Partit de la Nació Occitana crida els altres partits polítics i organitzacions occitanistes a unir-se a aquest procés, a participar en les iniciatives locals i pan-occitanes en aquest sentit i a sostenir-les.
Partit de la Nació Occitana
24 gener 2015

Crida a una nova manifestació per la llengua occitana

Crida a una nova manifestació per la llengua occitana

Tag(s) : #CA