Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Sèm Charlie. Contra la barbàrie el "Paratge"

Sèm Charlie. Contra la barbàrie el "Paratge"

Contra la barbàrie el "Paratge"
 L’ira i el disgust davant la barbàrie de l'atac minuciosament preparada contra els periodistes de Charlie Hebdo no ens dispensa de fer una anàlisi d'aquest tràgic esdeveniment. És part d'un procés que afecta des de fa dècades el món àrab i més generalment l’Umma o comunitat de creients de l'Islam.

La fallida del nacionalisme àrab nasserista dels anys 1960 ha donat pas als moviments islamistes de replegament sectari cap a un mític Islam original que tenen com a objectiu restaurar el califat i, finalment conquerir per la violència i sotmetre tota la Terra a  l'Islam, així és com ho interpreten. Alhora, l'enfrontament entre sunnites i xiïtes, les dues principals branques de l'Islam, està radicalitzantse.

Els últims avatars d'aquest islamisme radical i violent és l'emergència de Daesh a l'Iraq i Síria, en competència amb l'històric Al-Qaida i AQMI, la seva branca al Magrib. Aquests moviments recluten un gran nombre de joves musulmans d’identitat incerta en els nostres suburbis i els instrueixen per dur a terme atacs terroristes al nostre sòl. Porten una guerra contra la democràcia i els drets humans.

Certament, totes les autoritats musulmanes de l'estat francès han condemnat els atemptats d'ahir però és la seva responsabilitat de prendre mesures contra els imams que prediquen l'odi en certes mesquites com és la responsabilitat de tots els musulmans mobilitzarse més enèrgicament del que ho han fet fins ara sortint a carrer per denunciar aquests assassins que donen una imatge molt trista de la seva religió i aviven la intolerància.

Els periodistes de Charlie Hebdo, com a bons seguidors de la França una i indivisible, sempre han caricaturitzat amb menyspreu els regionalistes, els autonomistes i independentistes occitans, corsos, bascos, bretons, etc.

No obstant això, el Partit de la Nació Occitana, que advoca per la independència, la pau i l'amistat entre totes les nacions de la Terra   definides lingüísticament respecta la llibertat de premsa i d'opinió i vol honorar aquests periodistes les idees dels quals sovint no compartíen i a totes les altres víctimes. Donem suport al dret sense restriccions a caricaturitzar encara que de vegades s'exerceix de manera excessiva.
Amb tot, el Partit de la Nació Occitana rebutja la cohesió nacional i la crida a la unitat recomanades pel president francès, François Hollande. Per què reunirse darrere d'un estat que no ens reconeix el dret més bàsic d'existir i decidir a Occitània i ens imposa una remodelació de les regions occitanes, de vegades absurda, sense cap consulta?

Atès que la nostra civilització glorifica el "Paratge" és a dir, la igualtat entre els éssers humans, preferim estendre la mà a tots els desarrelats a Occitània d’identitat incerta. Tant si són nascuts aquí o en un altre lloc, tenen millors coses a fer que unir-se al Front Nacional de la Ultra-dreta o anar-se'n a Síria o matar innocents en el nostre sòl. Hem de oferir-los la identitat occitana i els valors de llibertat i de tolerància de la nostra civilització.

Per descomptat, el Partit de la Nació Occitana dóna suport sense reserva a la lluita contra el terrorisme i crida a participar en les mobilitzacions de protesta i solidaritat amb les víctimes.

Partit de la Nació Occitana
8 gener

Charlie Hebdo, Partit de la Nació Occitana

Charlie Hebdo, Partit de la Nació Occitana

Tag(s) : #CA