Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

comunicat

Quina reforma territorial per a la República Francesa ?

Després de dos anys de dilació amb l'anomenat "Acte 3 de la descentralització", el nou govern francès torna a la pràctica de la tradició centralista i tecnocràtica .

Les 21 regions metropolitanes s’han d'unir per augmentar la seva grandària i reduir el seu nombre a 11, d'acord amb un criteri uniforme, sense tenir en compte les seves condicions socials, històriques, culturals (incloent el llenguatge) o els desitjos de les poblacions interessades.

En lloc de delegar noves competències a les regions i d'atorgar els recursos polítics i pressupostaris corresponents, el govern planeja retirar de nou la "clàusula de competència general" que va eliminar sota Sarkozy el 2010 i que va ser restaurada el 2014 ( ! )

El Partit de la Nació Occitana recorda les seves posicions :

- Per l'autonomia i la cooperació de totes les regions i comunitats occitanes de l'estat francès i més enllà de les seves fronteres .

- Per la seva redefinició basada en identitats lingüístiques i culturals (especialment incloent les zones occitanes perifèriques ) i no d'una manera tecnocràtica sinó consultant amb les poblacions afectades per referèndum .

- Per la reestructuració de l'espai occità mitjançant les "comarques" que haurien de substituir als departaments com a comunitats de proximitat.

- Per un enfortiment dels poders i dels recursos financers de les regions, de manera que puguin impulsar el desenvolupament econòmic i ordenar el territori.

Així, el Partit de la Nació Occitana s'oposa a reagrupacions heterogènies  com les previstes entre Aquitània i Llemosí d'una banda i Poitou - Charentes per una altra, o entre Roine - Alps i Alvèrnia (per contra és convenient separar Drôme i Ardèche de Ródano -Alpes ).

S'oposa també al dogma de la necessitat de grans regions que obligaria als bascos i als catalans a integrar-se en regions occitanes mentre que reivindiquen amb raó comunitats específiques. Per tornar a definir el millor possible els territoris regionals, Es necessita també tornar a definir certs territoris departamentals.

Segons el Partit de la Nació Occitana, les regions occitanes s’han de definir el més possible sobre la base de les solidaritats i de les proximitats observades, un indicador de les quals és la llengua occitana, que tenen en comú. A més, la revitalització de la zona central d'Occitània requereix el reconeixement i la valoració d'una identitat guienesa, de Bergerac fins Mende. Las reagrupacions són possibles entre aquestes regions de conformitat amb les seves respectives personalitats i a reserva de l'aprovació de les poblacions afectades.

Partit de la Nació Occitana

22 abril 2014

Quina reforma territorial per a la República Francesa ?

Quina reforma territorial per a la República Francesa ?

Tag(s) : #CA