Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Ucraïna

El Partit de la Nació Occitana lloa la valentia dels manifestants a Kíev que, a costa de les seves vides, van aconseguir enderrocar el president Víctor Ianoukovytch i el seu règim corrupte. Les amenaces proferides per Vladimir Putin, que sent nostàlgia de la Unió Soviètica, en contra dels nous governants de transició d'Ucraïna i l'ocupació militar de Crimea per l'exèrcit rus són signes de l'imperialisme tradicional tsarista , soviètic i postsoviètic de Rússia cap als seus veïns, especialment Ucraïna .

Per descomptat, és lamentable que el Parlament d'Ucraïna hagi cancel · lat la llei de política lingüística, que va concedir la protecció de la llengua russa com « llengua regional o minoritària » (en el sentit del Conveni del Consell d'Europa), però cal assenyalar que Ucraïna segueix sent obligada pel Conveni que va signar i ratificar (en contra de França i Rússia !) i que en conseqüència ha de mantenir aquesta protecció per a l'idioma rus. Els " russo- parlants" que constitueixen la majoria de la població a l'est d'Ucraïna són o nadius, ucraïnesos russificats a la seva terra, o no nadius, de Rússia o d'un altre origen, que es van assentar en la seva major part al segle XX a causa de la decisió de les autoritats soviètiques d'industrialitzar la zona. Encara que molts ucraïnesos orientals només parlen rus, però se senten ucraïnesos i no tenen en absolut ganes d'incorporar-se a la Federació de Rússia. Res podria justificar aquesta incorporació. D'altra banda, la població de regions « russos » veïnes a Rostov i Krasnodar, també es compon d'ucraïnesos rusificados i ha de ser considerada com d'Ucraïna.

A Crimea, és concebible mantenir una base militar russa a Sebastopol sense deixar que l'exèrcit rus ocupi aquest territori i que Rússia ho pobli amb els russos .

A més, l'Estat d'Ucraïna ha de respectar els drets de les minories nacionals, inclòs els dels russos, i especialment els dels tàrtars ( turcs ), els ocupants legítims de Crimea .

Finalment, l'ONU , la UE i els EUA han d'oposar-se per tots els mitjans pacífics a la seva disposició a la política aventurera de Putin a Ucraïna .

Pel que fa a la UE, el Partit de la Nació Occitana creu que hauria d'aclarir les seves relacions amb Ucraïna i deixar la porta oberta a una sol · licitud d'adhesió a la Unió .

El Partit de la Nació Occitana lloa la valentia dels manifestants a Kíev
Tag(s) : #CA