Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Donem suport a les calandretas, escoles públiques occitanes, contra els atacs de l’Estat francés

El Partit de la Nació occitana dóna suport a les calandretas , escoles associatives seculars occitanes , inclosa la de Artix (Landes), exposades als atacs de l'administració francesa .
Les calandretas ofereixen educació de servei públic en occità, aquest servei públic no ho proporcionava el ministeri d'Educació nacional francès i segueix no proporcionant-lo de forma acord amb les seves capacitats, malgrat els esforços dels professors que participen en una batalla similar. La contribució de les escoles associatives és essencial per a la transmissió, la supervivència i el desenvolupament de la nostra llengua i de la nostra cultura.
Per a això, les calandretas necessiten l'ajut de les autoritats locals, el que moltes han comprès i actuen en aquest sentit. Però els funcionaris de l'Estat oposen a aquest ajut les barreres desenvolupades en els últims dos segles per netejar l'Escola de la influència de l'Església. Per a ells, les calandretas són escoles privades. Per tant prohibeixen l'ajut dels municipis, en particular per trobar locals necessaris .
Per la República Francesa, l'únic ensenyament que es pot finançar amb diners públics és l'ensenyament que ella defineix com “públic”, és a dir, el que l'Estat (seguint els mètodes de Napoleó) defineix i organitza .
El Partit de la Nació occitana reconeix a les calandretas la qualitat d'escoles públiques occitanes, i reivindica per a les autoritats locals que el volen el dret a comprometre’s al seu costat.
El partit crida a la manifestació de dissabte 15 març, 2014 a les 15:00 a Pau (a partir de la Place de la Libération ) i a signar la petició de suport:

https://www.change.org/fr/pétitions/òc-calandreta-que-viverà

El Partit de la Nació occitana dóna suport a les calandretas
Tag(s) : #CA